Isabel Canet Ferrer

Isabel Canet Ferrer (Simat de Valldigna, 1970) és llicenciada en Geografia i Història i professora de valencià a secundària. Durant anys ha sigut presidenta d’Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni per a la defensa del patrimoni cultural de la Safor i membre del CEIC Alfons el Vell de Gandia. Actualment és vocal de Saforíssims, membre del consell de redacció de Caràcters i secretària del Premi de poesia de Beniopa Francesc Miret.
És autora del llibre de contes I tu, sols tu (Sembra Llibres 2019). Ha publicat dues novel·les juvenils: La copa dels orígens (Edicions del Bullent, 2011) i El baró de Foc (Edicions del Bullent, 2015). A més, va escriure el llibre de biografies Or i vellut. Retrats de dones de Gandia (Ajuntament de Gandia, 2007). Ha participat en diversos llibres col·lectius com ara: Entre dones (Balandra, 2016), La improbable vida de Joan Fuster (Edicions 3i4, 2017), Maruc i el fantàstic món de les llibreries (Lletra Impresa, 2020) o Nit de contes al palau (Lletra Impresa, 2022). També ha col·laborat en la campanya Llegir en Valencià de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura amb la publicació de tres contes: El tresor del castell de Marinyén (2014), La boda dels Girau (2016) i Una ombra estranya (2017). Va ser antologada en el llibre Gandia, capital literària (Lletra impresa, 2018), on també va publicar l’article: “La dona en la història de la literatura a la Safor-Valldigna”.
Ha guanyat la XLI edició del Premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez – Ciutat d’Alcoi amb el poemari L’udol de la lloba.

Som d’un món que no ens vol ni ens empara.
Però pastem amb l’antiga recepta,
farina d’ungles, urpades i pells,
aigua de les paraules de la ira,
llevat de coratge i ullals de lloba.